Αποβολή μαθήτριας για… group μίσους στο Facebook

Ότι οι σχέσεις κάποιων μαθητών στα σχολεία με δασκάλους ή διευθυντές δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές είναι γνωστό. Οι “αντιθέσεις” αυτές για πλάκα ή περισσότερο σοβαρά μέχρι σήμερα εκδηλώνονταν με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα φραστική διαμάχη, απουσία από τα μαθήματα των δασκάλων που “δεν πάμε” και πάει λέγοντας…

Πρόσφατα, μαθήτρια γυμνασίου στα Χανιά δημιούργησε group στο Facebook με τίτλο “Ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια της Χρυσοπηγής”. Το group μάζεψε γρήγορα 100 μέλη από τα οποία οι περισσότεροι είναι μαθητές, ενώ μεταξύ άλλων τα σχόλια του τύπου “η διευθύντρια δίνει συνέχεια αποβολές” έδιναν και έπαιρνα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του NewsIt.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το group εντόπισε μία μητέρα μαθητή, η οποία και ενημέρωσε την διευθύντρια για την ύπαρξή του.

Έτσι, πριν από μερικές ημέρες συνεδρίασε ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου και αποφασίστηκε η αποβολή της μαθήτριας από το σχολείο, η οποία έπρεπε πλέον να αναζητήσει νέο σχολείο για να συνεχίσει τη χρονιά.

Άμεση ήταν η αντίδραση των συμμαθητών της που με νέο facebook group “Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή”, ζητούσαν να μην αποβληθεί οριστικά η μαθήτρια από το σχολείο, χωρίς αποτέλεσμα όμως, αφού η απόφαση δεν άλλαξε και η μαθήτρια βρήκε νέο σχολείο.

Έψαξα να βρω και τα δύο group, γράφοντας τους τίτλους τους και με ελληνικούς χαρακτήρες αλλά και με greeklish, όμως δεν βρήκα κάτι.

Update: O Vasilis σε σχόλιό του παραθέτει τα link από τα σχετικά fan pages και τα groups που δημιουργήθηκαν για το θέμα. Το group “μίσους” που δημιούργησε η 14χρονη βρίσκεται εδώ (το οποίο απ΄ότι είδα έχει μείνει χωρίς admin, αφού προφανώς μετά το σκηνικό η μαθήτρια το παράτησε), ενώ έχουν δημιουργηθεί ένα group και ένα fan page που ζητούν να μην αλλάξει η μαθήτρια σχολείο. Το group που έφτιαξαν οι συμμαθητές της βρίσκεται εδώ, ενώ περισσότερα από 4.000 μέλη έχει συγκεντρώσει ένα άλλο fan page μέσω του οποίου ζητείται η ανάκληση της αποβολής της μαθήτριας από το σχολείο.

“Αν και η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το πόσο μεγάλο έλλειμμα και κενό υπάρχει στους εκπαιδευτικούς σε ότι αφορά τη γνώση περί του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής κοινωνίας στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα τους. Έτσι θα γνώριζαν τι σημαίνει Facebook και δεν θα πανικοβάλλονταν με το παραμικρό!”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Παπαστάμος.

Ποια η άποψή σας για το θέμα;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.