Από σήμερα και κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με το Nosy-Νοστιμιές blog, θα σας παρουσιάζουμε διάφορες συνταγές… Φαγητά, ποτά, τις καλύτερες σπιτικές συνταγές θα τις βρίσκετε στο xblog.gr!
Μιας και διανύουμε μέρες γιορτών και τα καλέσματα σε φιλικά σπίτια είναι αυξημένα αυτές τις μέρες, ξεκινάμε με σπιτική σανγκρία! Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει ένα παρτάκι σπίτι με καλούς φίλους, εκτός από τα έτοιμα ποτά, δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας σανγκρία!
Δείτε τι υλικά χρειάζεστε καθώς και την εκτέλεση…
Υλικά
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 μέτριο ποτήρι βότκα
- ζάχαρη
- μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια
- γαρύφαλλα
- ξυλάκια κανέλλα
- σόδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο βάζουμε το κρασί, τη βότκα και ζάχαρη κατά βούληση (ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε να γίνει η σανγκρία).
- Κόβουμε τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο κρασί.
- Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα και ανακινούμε καλά το δοχείο.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες.
- Στο σερβίρισμα βάζουμε μισό ποτήρι σανγκρία και μισό ποτήρι σόδα ή 2/3 σαγκρία και 1/3 σόδα.
Σημαντικό: Η σανγκρία μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μια βδομάδα το πολύ. Διαφορετικά αλλοιώνεται η γεύση και το άρωμα.
Στην υγειά σας!
[photo by orangejack]