Συνταγή: Σπαγκέτι με σάλτσα τόνου

Σπαγκέτι με σάλτσα τόνου

Το καλοκαίρι τυπικά αποτελεί ήδη παρελθόν, αφού βρισκόμαστε στο φθινόπωρο και την δεύτερη μέρα του Σεπτεμβρίου. Αυτή την περίοδο οι περισσότεροι νέοι 18-19 ετών ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους μετά το λύκειο, με αρκετούς να αφήνουν το πατρικό σπίτι για να μετακομίσουν σε κάποια άλλη πόλη και στο φοιτητικό τους σπίτι, όπου θα μείνουν τα χρόνια που θα διαρκέσουν οι σπουδές τους. Ένα από τα “προβλήματα” που θα αντιμετωπίσουν είναι και αυτό του φαγητού, αφού είτε θα τρώνε έξω είτε θα χρειαστεί να ασχοληθούν λιγάκι με την κουζίνα!

Γι΄αυτό σας προτείνουμε μία συνταγή με σπαγκέτι με σάλτσα τόνου, εύκολη και απλή, που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 20 λεπτά! Όχι μόνο οι φοιτητές… αλλά και όσοι μας διαβάζετε και ανήκετε σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.

Περιγραφή συνταγής

Συναρπαστική γεύση, από την γειτονική μας Ιταλία, σε ένα υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Συστατικά συνταγής

  • 200 γραμμάρια τόνο σε νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα πομοντόρια αποφλοιωμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια σπαγκέτι
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες συνταγής

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το σκόρδο.Προσθέτουμε τον τόνο, την κάππαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά τα οποία τα βράζουμε ακριβώς στον χρόνο που γράφει στην συσκευασία για να είναι al dente.
  4. Πριν τα σουρώσουμε προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας από το νερό τους στην σάλτσα.
  5. Σουρώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι.
  6. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την pasta ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

[συνταγή από LoveCooking]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.