Το θέμα της σημερινής εκπομπής της Άννας Δρούζα: Κίνδυνοι στο διαδίκτυο

Είπα κι εγώ! Πέρασαν αρκετές μέρες και δεν έβλεπα σε κάποιο μέσο ενημέρωσης ρεπορτάζ σχετικό με τους κινδύνους στο διαδίκτυο! Γι΄ αυτό λοιπόν η κα Άννα Δρούζα στη σημερινή της εκπομπή στην ΕΡΤ είχε θέμα: Κίνδυνοι στο διαδίκτυο!!

Φυσικά και δεν ακούσαμε κάτι καινούριο, φυσικά και δεν υπήρχε κάποιος που να κάνει μία, έστω μία, μικρή αναφορά στα θετικά του διαδικτύου, αλλά όλοι οι καλεσμένοι της εκπομπής έλεγαν και ξαναέλεγαν τα ίδια και τα ίδια! Είχε μάλιστα και ένα άτομο που μίλησε για τον εθισμό του στο διαδίκτυο, αν και από αυτά που άκουσα δε μου φάνηκε και πολύ σόι η αναφορά του. Είπε απλά ότι ξεκίνησε να μπαίνει στο διαδίκτυο πριν από μερικά χρόνια για να βρει κάποια στοιχεία για τη δουλειά του, να κατεβάσει μερικούς drivers και μετά ήρθαν τα online games, το chat κλπ.. Η κα Δρούζα μάλιστα θέλοντας να ακούσει πιο “πικάντικες” λεπτομέρειες τον ρώτησε σε κάποια φάση κάτι του στυλ “μη ντραπείς να μας πεις που έμπαινες κλπ”!

Δεν είδα όλη την εκπομπή, είδα μόνο ένα μέρος της γύρω στις 5:30 που έκατσα να φάω και άνοιξα λίγο την TV έτσι να παίζει, οπότε και έπεσα στη ΝΕΤ και τη συγκεκριμένη εκπομπή.

Λίγο μετά τα παραπάνω στους καλεσμένους της εκπομπής προστέθηκε και ο κος Πέτρος Καρσιώτης, οπότε από κει και μετά τα αρνητικά και οι κίνδυνοι του διαδικύου.. πολλαπλασιάστηκαν! Αναφέρθηκαν περιπτώσεις πορνογραφίας και τα γνωστά, ξέρετε, μη σας τα ξαναγράφω. Λίγο αργότερα μίλησε και τηλεφωνικά στην εκπομπή ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. κος Σφακιανάκης, ο οποίος ανέφερε κάποια πραγματάκια, ότι δηλαδή κάποιοι εμπορεύονται πορνογραφικό υλικό, το ανεβάζουν σε ιστοσελίδες και μετά οι χρήστες χρησιμοποιοώντας πιστωτικές κάρτες αποκτούν πρόσβαση σε αυτό κλπ.. Κάτι δηλαδή που έχει χιλιοειπωθεί!! Μετά αναφέρθηκαν και περιπτώσεις παιδιών που υπό άσχημη ψυχολογική κατάσταση θέλησαν να αυτοκτονήσουν και απευθύνθηκαν σε chat rooms για να ρωτήσουν πώς θα αυτοκτονήσουν χωρίς να πεθάνουν κλπ.. Εκεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε αρκετές περιπτώσεις πρόλαβε έγκαιρα τους γονείς των παιδιών και σταμάτησαν τα παιδιά τους από αυτό που είχαν στο μυαλό τους να κάνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πραγματικά μπράβο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που παρενέβη έγκαιρα και έσωσε τα παιδιά.

Μέχρι εκεί είδα, μετά την έκλεισα.

Αλλά ρε σεις, τόσα αρνητικά τα είπατε, κάθε τόσο κάνετε εκπομπές και ρεπορτάζ για τα αρνητικά του διαδικτύου, κάτι θετικό δε βρήκατε να πείτε; Δηλαδή δεν είναι θετικό ότι πχ ας πούμε μπορείς με τη Google, τη Wikipedia και τις άλλες μηχανές αναζήτησης κλπ να ψάξεις γρήγορα και εύκολα αυτό που θες; Δεν είναι θετικό ότι μπορείς να κάνεις έρευνα αγοράς στα διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα προτού αγοράσεις πχ ένα κινητό και να το βρεις έτσι σε καλή τιμή; Δεν είναι θετικό ότι μπορείς με τα blogs να δεις κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία και όχι από την οπτική ενός μόνο δημοσιογράφου; Δεν είναι θετικό ότι χρησιμοποιώντας προγράμματα τύπου msn, skype κλπ μπορείς να συνομιλείς με τους φίλους σου δωρεάν ή πληρώνοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο; Αυτά και πάρα πολλά άλλα είναι τα θετικά του διαδικτύου που εντοπίζω και χρησιμοποιώ εγώ.

Φυσικά ισχύει πάντα το παν μέτρον άριστον. Δηλαδή όπως κάποιος κολλάει μέρες μπροστά σε μια οθόνη παίζοντας πχ lineage, έτσι αποβλακώνεται κάποιος που βλέπει απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ τηλεόραση!

* H εικόνα είναι από το Media Blog.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.