Όπως και τα περισσότερα πράγματα που βρίσκω πλέον στο internet, έτσι κι αυτό, μου ήρθε από πρόταση ενός φίλου: «Μπες, δες το και πες μου εντυπώσεις». Οπότε, όπως ήταν φυσικό δεν τον άκουσα και αντί να μπω στο παιχνίδι, μπήκα στη Wikipedia για να μάθω πρώτα τι φρούτο είναι αυτό. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα online παιχνίδι για πολλούς παίκτες, το οποίο παίζεται αποκλειστικά μέσω browser. Σαν το Ikariam, αλλά χωρίς τα 15χρονα.
Προσωπικά θα το περιέγραφα σαν έναν εξομειωτή διακρατικής πολιτικής.
Συγκεκριμένα, ξεκινάς ως πολίτης μιας χώρας και ψάχνεις να δεις πώς μπορείς να κάνεις το χαρακτήρα σου δυνατό στρατιώτη, ή εκλεγμένο πολιτικό ή πετυχημένο επιχειρηματία. Μπορείς να πολεμάς σε πολέμους, να ιδρύεις κόμματα ή να δημιουργείς εταιρίες προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου.
Όταν είχα μπει λοιπόν, παρόλο που επέλεξα να τοποθετηθώ στην Ελλάδα, η Ελλάδα τότε δεν υπήρχε. Υπήρχε μόνο ως χώρα υποδουλωμένη στην Τουρκία. Φρίκη! Τα ημερήσια νέα από τις ημερήσιες εφημερίδες ήταν αποκλειστικά στα τούρκικα και οι διοικητικές θέσεις του κράτους ήταν διαθέσιμες μόνο σε Τούρκους πολίτες που έπαιζαν eRepublik.
Οι Έλληνες, ως υποδουλωμένος λαός, εργάζονταν χωρίς να πολυξοδεύουν χρυσό (το νόμισμα του παιχνιδιού) για πολυτέλειες για να αγοράσουν όπλα. Με τα όπλα και λίγη καλή συνεννόηση έκαναν επανάσταση και έτσι σήμερα έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν κάποιες περιοχές.
Σήμερα, το ελληνικό κράτος στο παιχνίδι υπάρχει, αλλά χρειάζεται βοήθεια, καθώς είναι υποπολλαπλάσιο σε online πληθυσμό από το τουρκικό.
Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη φορά ήταν δύσκολη μέχρι να συνηθίσω το πού είναι το κάθε τι στα μενού (δεν υπήρχαν τα video tutorials τότε) και μου την έπαιξε στα νεύρα μέχρι να ανεβάσω λίγο το χαρακτήρα μου, αλλά αν θέλετε να αφιερώνετε 5-10 λεπτά σε ένα online παιχνίδι για να δείτε πώς λειτουργεί ένα κράτος, σίγουρα το συστήνουμε.
Ανεπίφυλακτα το προτείνουμε βέβαια και σε όσους σπούδασαν πολιτικές επιστήμες! 🙂
Θα το βρείτε στη διεύθυνση eRepublik.com.
Ακολουθεί σύντομη εισαγωγή στο παιχνίδι σε βιντεάκι: