Χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού διάσωσης από την Cosmote

Χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού διάσωσης από την Cosmote

Ο κορυφαίος για τα ελληνικά δεδομένα εξοπλισμός του Κινητού Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), τον οποίο χορηγεί η Cosmote παρουσιάστηκε πριν από μερικές μέρες σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Ο εξοπλισμός ενισχύει σημαντικά το έργο και τον ρόλο της ΕΟΔ και  πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες έρευνας και διάσωσης της Ομάδας, διασφαλίζοντας μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στις σχετικές επιχειρήσεις.

Το Κέντρο Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού Επιχειρήσεων της ΕΟΔ παρέχει, μέσω του εξοπλισμού του, τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, διευκολύνει τη συνεργασία των εμπλεκόμενων στις επιχειρήσεις Αρχών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις ανθρωπιστικές αποστολές που πραγματοποιεί η ΕΟΔ στο εξωτερικό.

Χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού διάσωσης από την Cosmote

Η Cosmote στηρίζει την ΕΟΔ στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας το οποίο περιλαμβάνει σειρά δράσεων για το περιβάλλον, ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις πυρόπληκτες περιοχές και στήριξη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εμπλέκονται σε αντίστοιχες δράσεις. Παράλληλα η στήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα Επιχειρησιακής Συνέχειας της εταιρείας στο πλαίσιο του οποίου η ΕΟΔ θα παρέξει στις ομάδες απόκρισης εκτάκτων συμβάντων της εταιρίας εκπαίδευση για πιστοποιημένη παροχή γνώσεων Πρώτων Βοηθειών.

Σχετικά με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση εγγεγραμμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τα παραρτήματά της είναι ενταγμένα στα κατά τόπους Συντονιστικά Νομαρχιακά Όργανα (ΣΝΟ). Ιδρύθηκε ως σωματείο το 1994, αλλά προϋπήρχε ως μία ομάδα με κύρια δράση τα ορειβατικά ατυχήματα από το 1979, αποτελούμενη από έναν πυρήνα ορειβατών από ολόκληρη της Ελλάδα. Από τον Ιούνιο του 2005 είναι πιστοποιημένη στο φορέα INSARAG των Ηνωμένων Εθνών για περιπτώσεις αντιμετώπισης μαζικών καταστροφών.

Τα μέλη – εθελοντές της έχουν συμμετάσχει σε πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως: πτώση C130 στο όρος Όθρυς (1991), πτώση 2 F5 στη Χαλκιδική (1995), σεισμός Αιγίου (1995), σεισμός Αθήνας (1999), 2 σεισμοί στην Τουρκία (1999), σεισμός Αλγερίας (2003), σεισμός Μαρόκου (2004), σεισμός Ιράν (2004), πτώση Σινούκ στο Β Αιγαίο (2004), τσουνάμι ΝΑ Ασίας – αποστολές σε Σρι Λάνκα και Ινδονησία (2005) κ.α.

Το έμψυχο δυναμικό της απαριθμεί περισσότερα από 3000 μέλη και 32 παραρτήματα σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα ενταγμένα στα κατά τόπους ΣΝΟ, έτσι ώστε να υπάρχει στενή συνεργασία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

Χορηγία ηλεκτρονικού εξοπλισμού διάσωσης από την Cosmote

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.