Τι θα φάτε σήμερα; Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και πολύχρωμες πιπεριές!

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 500 γρ. πέννες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο
  • Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πέννες για 8 με 10 λεπτά
  2. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο και τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι
  3. Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι με λίγο λάδι σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα
  4. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα υπόλοιπα λαχανικά
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη
  6. Ρίχνουμε μέσα τις πέννες και 2 κουταλιές της σούπας νερό από το βράσιμο
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί
  8. Σκεπάζουμε το φαγητό και περιμένουμε 2 – 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί
  9. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Το σχόλιο της διαιτολόγου

Πρόκειται για ένα ελαφρύ και συνάμα υγιεινό γεύμα, καθώς περιέχει μια ποικιλία λαχανικών. Το κοτόπουλο αποτελεί μια άριστη πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, προσφέροντας παράλληλα μικρή ποσότητα λίπους και μάλιστα κορεσμένου. Τα λαχανικά εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες Βιταμίνες Α και C. Συγκεκριμένα, οι πολύχρωμες πιπεριές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε Βιταμίνη C, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, γεγονός που τις καθιστά μία πολύ καλή επιλογή για το χειμώνα, οπότε και το κρυολόγημα είναι πολύ συχνό.

Το μπρόκολο, απ΄την άλλη πλευρά, αποτελεί πολύ καλή πηγή ασβεστίου και Βιταμίνης Α. Το ασβέστιο συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών, ενώ η βιταμίνη Α είναι σημαντική για μια σειρά φυσιολογικών διεργασιών του οργανισμού, όπως η όραση, η καλή κατάσταση της επιδερμίδας, η ανάπτυξη των οστών και η αύξηση των ιστών. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό από τις βιταμίνες χάνονται με το μαγείρεμα. Το ελαιόλαδο ωστόσο έρχεται να συμπληρώσει κάποιες από αυτές, κυρίως τη βιταμίνη Α και να προσθέσει την ευεργετική για την καρδιά μας βιταμίνη Ε. Ακόμη, το τζίντζερ είναι καλή πηγή σεληνίου και χαλκού, που δρουν ως αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης καλίου και μαγνησίου.

Το γεύμα αυτό μπορεί να καταναλωθεί σίγουρα ως μεσημεριανό ή βραδινό, αφού λόγω της χαμηλής του θερμιδικής του αξίας ενδείκνυται ακόμη και στα πλαίσια μιας δίαιτας. Καλή σας όρεξη!

[photo via – σύντομα θα ανεβάσουμε δική μας]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.