Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με θέμα την foodity, μια εφαρμογή, μέσω της οποίας, με έξυπνη και δημιουργική διαχείριση το πλεονάζον φαγητό (πρώτες ύλες και μαγειρεμένο φαγητό ή αλλιώς surplus food), στα premium εστιατόρια, boutique και ξενοδοχεία κατηγορίας 3*plus, αντί να πεταχτεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καταναλωτή, σε χαμηλό κόστος αγοράς.
Η foodity είναι το καινοτόμο και πρωτοποριακό τεχνολογικό προϊόν της Sustainable Food Movement Greece. Δημιουργήθηκε από την προσπάθεια να αναπτυχθούν zero waste εστιατόρια στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αθήνα. Κατά αυτόν τον τρόπο, δίνεται αξία και βαρύτητα στην ένωση των καταναλωτών με τις premium επιχειρήσεις γαστρονομίας της χώρας μας – για τον κοινό αγώνα – αντιμετώπισης του food waste. Άλλωστε η γαστρονομία φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, οπότε και η πρόσβαση σε αυτή, για όλους τους καταναλωτές, ήταν μία ακόμη επιθυμία μας. Έτσι, η αγορά φρέσκου, μαγειρεμένου φαγητού υψηλής κουζίνας, σε χαμηλή τιμή, γίνεται απλή με την χρήση της foodity.
Το 1/3 του φαγητού σε όλο τον κόσμο, καταλήγει στα σκουπίδια, λόγω απερίσκεπτης ή/και ανύπαρκτης αξιοποίησης του. Χρησιμοποιώντας την foodity, προσφέρεις στην προστασία του περιβάλλοντος, γνωρίζεις γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας μέσω ενός βιώσιμου τρόπου ζωής και απολαμβάνεις περισσότερο φαγητό από διακεκριμένους μάγειρες. Έτσι, γίνεσαι και εσύ ένας food waste warrior, αγοράζοντας surplus food, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η foodity παροτρύνει τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας να προσφέρει τις μερίδες πλεονάζουσας τροφής σε χαμηλό κόστος και ενθαρρύνει όλους εκείνους τους χρήστες που δεν έχουν τη δυνατότητα να δειπνήσουν σε ένα διακεκριμένο εστιατόριο, να αγοράσουν, συλλέξουν και απολαύσουν ένα πολύ κομψό και γευστικό γεύμα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στα απόβλητα.
Η Sustainable Food Movement in Greece Κοιν.Σ.Επ., αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των απορριμμάτων τροφής στην Ελλάδα, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη στον κλάδο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού. Αποστολή της είναι η αφύπνιση των πολιτών ως προς τη σπατάλη και τον όγκο απορριμμάτων τροφής, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση φοιτητών Σχολών Γαστρονομίας και επαγγελματιών στην αειφόρο γαστρονομία, η προώθηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους κλάδους Γαστρονομία και Τουρισμός στην Ελλάδα και η ενεργοποίηση του ηθικού καταναλωτισμού μέσω της «foodity».
Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι Εκπαίδευση, Συμβουλευτική Επιχειρήσεων και Διοργάνωση εκδηλώσεων που προσανατολίζονται στην βιώσιμη ανάπτυξη και τις αειφόρες πρακτικές. Ο στόχος της είναι η βιώσιμη γαστρονομία να αποτελέσει πολύτιμο προϊόν του βιώσιμου τουρισμού.