Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, δημοσίευσε μια νέα έρευνα με στόχο να ενισχύσει την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο θα τροφοδοτούνται στο μέλλον οι ψηφιακές και έξυπνες εφαρμογές. Η έκθεση με τίτλο ‘Ψηφιακή οικονομία και κλιματικές επιπτώσεις’ (Digital Economy and Climate Impact) προβλέπει ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με τον κλάδο της πληροφορικής αναμένεται να αυξηθεί κατά σχεδόν 50% έως το 2030. Ωστόσο, καθώς το σύστημα ηλεκτρισμού εξαλείφει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, οι εκπομπές δεν αναμένεται να αυξηθούν περισσότερο από 26% μέχρι τότε.
Για να μειωθεί αυτή η αύξηση των εκπομπών, το Schneider Electric™ Sustainability Research Institute συνιστά συνεχείς προσπάθειες για τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας σε επίπεδο πληροφορικής και ενέργειας τόσο των μεμονωμένων δομικών στοιχείων όσο και των συνολικών συστημάτων. Η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε ψηφιακή εκδήλωση του Boston Hub της Schneider Electric, υπογραμμίζει την σημαντικότητα της ανόδου του edge computing, καθώς ως προς το PUE αυτά τα συστήματα αναμένεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε σχέση με τα hyperscale data centers.
«Όταν ο κόσμος βρέθηκε σε κατάσταση lockdown, η κίνηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε», δήλωσε ο Pankaj Sharma, EVP, Secure Power, Schneider Electric. «Είναι παραπλανητικό να υποθέσουμε ότι η ψηφιακή δραστηριότητα θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια βαθιά προβληματική αύξηση των εκπομπών CO₂. Η ανάλυση από το Schneider Electric Sustainability Institute εξετάζει πολλές από τις χειρότερες περιπτώσεις ισχυρισμών που προβλέπουν ότι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που σχετίζεται με το ΙΤ θα διπλασιάζεται κάθε πέντε χρόνια. Με αυτό το δεδομένο, πρέπει ως βιομηχανία να παραμείνουμε σε εγρήγορση για την εξεύρεση νέων βιώσιμων πηγών, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα καθώς η ψηφιακή ζωή προχωρά και εξελίσσεται».
Εκτός από την παρουσίαση της έρευνας, η Schneider Electric ανακοίνωσε, επίσης, ανανεωμένες ενημερώσεις για την ανοιχτή διαλειτουργική αρχιτεκτονική και πλατφόρμα EcoStruxure™, αλλά και για το αδιάλειπτο τροφοδοτικό modular (UPS) Galaxy-VL 3-phase. Όλα όσα παρουσιάστηκαν, έχουν στόχο να βοηθήσουν τον κλάδο στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και παράλληλα να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των IT και data centers υποδομών.
Οι ενημερώσεις του λογισμικού EcoStruxure IT μειώνουν την πολυπλοκότητα στη διαχείριση υβριδικών data center και IT περιβαλλόντων
Οι αυξανόμενες απαιτήσεις σχετικά με την ψηφιακή κατανάλωση, οι οποίες διερευνώνται στην πρόσφατη έκθεση της εταιρείας, δημιουργούν ένα πιο περίπλοκο υβριδικό περιβάλλον που περιλαμβάνει data centers επιχειρήσεων, cloud και edge. Για να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες διαχειριστικές προκλήσεις ενός υβριδικού ΙΤ περιβάλλοντος, η Schneider Electric ανακοίνωσε σχετικές ενημερώσεις στο λογισμικό IT EcoStruxure για να αυξήσει την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητα, μερικές εκ των οποίων:
- Αυξημένες δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης: Νέες δυνατότητες απομακρυσμένης τμηματικής παραμετροποίησης συσκευών επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν ρυθμίσεις σε μία ή περισσότερες συσκευές – συμπεριλαμβανομένης της νέας μονάδας Galaxy VL modular UPS – μέσω της κεντρικής πλατφόρμας EcoStruxure IT Expert. Αυτή η ενημέρωση, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες ενημερώσεις λογισμικού σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας της συσκευής, επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίσει ελαττωματικές συσκευές ή ρυθμίσεις και να τις διευθετήσει εύκολα με μερικά κλικ, διατηρώντας ασφαλές το υβριδικό IT περιβάλλον .
- Βελτιωμένη παρακολούθηση του περιβάλλοντος: Τα συστήματα παρακολούθησης του περιβάλλοντος διασφαλίζουν ότι οι χρήστες έχουν πλήρη έλεγχο των data centers και τον IT εφαρμογών από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε στιγμή. Με αυτήν την ενημέρωση, οι χρήστες μπορούν να προωθήσουν απομακρυσμένα μαζικές ρυθμίσεις για τις κάμερες NetBotz 750 και 755, γρήγορα και αποτελεσματικά, αυξάνοντας την ασφάλεια σε όλη την κρίσιμη ΙΤ υποδομή.
- Βελτιωμένος απομακρυσμένος έλεγχος σχεδιασμού και χωρητικότητας: Με τις νέες δυνατότητες του EcoStruxure IT Advisor, οι χρήστες μπορούν να συγκρίνουν εξ αποστάσεως έναν απεριόριστο αριθμό racks και να εντοπίσουν εύκολα τη διαθέσιμη χωρητικότητα, τις συνδεδεμένες συσκευές και τις σχετικές διασυνδέσεις.
Η επανασχεδιασμένη Galaxy Lithium-ion μπαταρία επιτρέπει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου, ταχύτερη επαναφόρτιση και εγκατάσταση, καθώς και επιπλέον ασφάλεια
Το Galaxy VL που κυκλοφόρησε πρόσφατα, είναι το πιο συνεπτυγμένο στην κατηγορία του modular και επεκτάσιμου 3-φασικού UPS στη σειρά 200 – 500 kW, με επίπεδα απόδοσης έως και 99%, και διαθέτει πλέον επανασχεδιασμένα Galaxy Lithium-ion στοιχεία μπαταρίας, παρέχοντας μια βιώσιμη λύση αποθήκευσης ενέργειας με υψηλή χωρητικότητα και καινοτομία κατάλληλη για data centers, βιομηχανικές διαδικασίες και κρίσιμες υποδομές.
Αυτή η Green Premium™ λύση μπαταρίας, είναι συμβατή με UL9540A που μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και το βάρος της μπαταρίας έως και 70%, επιτρέποντας πιο αποτελεσματική χρήση χώρου. Τα νέα cabinets επιτρέπουν δύο έως τρεις φορές ταχύτερη επαναφόρτιση σε σχέση με τις λύσεις VRLA, καθώς και ταχύτερη εγκατάσταση και βελτιωμένη διαθεσιμότητα συστήματος με πατενταρισμένα εφεδρικά εσωτερικά τροφοδοτικά.
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μειώνουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας διπλασιάζοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, καθώς και τις ανάγκες ψύξης, αφού λειτουργούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες από το VRLA. Το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας βελτιώνει την ορατότητα σε πραγματικό χρόνο, την προβλεψιμότητα και τη δυνατότητα διαχείρισης του συστήματος μπαταριών. Ενώ η αρθρωτή, ασφαλής σχεδίαση απλοποιεί τη συντήρηση και αυξάνει την ασφάλεια του χειριστή.
«Η Schneider Electric έχει επικεντρωθεί στην αειφορία εδώ και 15 χρόνια, ενώ πρόσφατα ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο. Έχουμε υιοθετήσει τη νοοτροπία ότι η καινοτομία του μέλλοντος θα προσφέρει καλύτερη απόδοση σε όλο το τοπίο συνδεσιμότητας», συνέχισε ο Sharma. «Κάνοντας έξυπνες επιλογές, η βιομηχανία μας μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας και εκπομπών που προκύπτουν από την αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές τεχνολογίες».