LG @ CES 2015: Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή

Υπογραμμίζοντας το κεντρικό θέμα της έκθεσης 2015 International CES, ‘Καινοτομία για μια καλύτερη Ζωή’, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της LG, Dr. Skott Ahn, εξήγησε πώς το Internet of Things αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ζουν, εργάζονται και ψυχαγωγούνται οι σύγχρονοι καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της κεντρικής δημοσιογραφικής εκδήλωσης της LG για τη φετινή CES, ο Δρ. Ahn εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο διάφορες καινοτομίες της LG, όπως οι πλατφόρμες HomeChatTM και webOS, βοηθούν στην ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος IoT, με στόχο να κάνουν τη ζωή των καταναλωτών πιο άνετη και πιο παραγωγική.

Πλατφόρμες

Την περασμένη χρονιά, η LG ξεκίνησε την προσπάθεια να μετατρέψει το λειτουργικό σύστημα webOS σε μια ισχυρή πλατφόρμα IoT, ενσωματώνοντάς το με επιτυχία σε μια νέα γενιά εύχρηστων smart TVs. Στη CES 2015, ο Dr. Ahn παρουσίασε με υπερηφάνεια την αναβαθμισμένη έκδοση της πλατφόρμας webOS 2.0 των LG smart TV, η οποία απλοποιεί ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης, είναι πάνω από δύο φορές πιο γρήγορη από την προηγούμενη έκδοση, και υποστηρίζει πλήρως το streaming περιεχομένου 4K Ultra HD. Παράλληλα, η LG επεκτείνει την πλατφόρμα LG webOS στις επαγγελματικές λύσεις digital signage και τις hotel TVs της εταιρείας, γεγονός που επιτρέπει στους καταναλωτές να απολαμβάνουν την πραγματική αξία του IoT, ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Ο Dr. Ahn ανέφερε ότι η LG εργάζεται επάνω σε μία πλατφόρμα, η οποία θα φροντίζει συνολικά για την ευεξία των καταναλωτών, και όχι μόνο για την απλή καταγραφή και αναφορά των δραστηριοτήτων τους. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογίες για smartphones και wearable συσκευές, οι οποίες αναλύουν βιομετρικά σήματα (bio-signal analysis) και μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση φυσικών δραστηριοτήτων, όπως ο ύπνος. Η πλατφόρμα ευεξίας της LG μπορεί, επίσης, να ρυθμίζει με βέλτιστο τρόπο συσκευές που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή, όπως ο θερμοσίφωνας ή το σύστημα κλιματισμού.

Συνδεσιμότητα

Περιγράφοντας το πώς η LG σχεδιάζει τη διασύνδεση διαφόρων συσκευών και τεχνολογιών, ο Dr. Ahn αναφέρθηκε σε ευέλικτες λύσεις, οι οποίες αναλαμβάνουν τη διασύνδεση έξυπνων συσκευών. «Όπως τα τηλέφωνά μας, έτσι ακριβώς και τα αυτοκίνητά μας γίνονται πολύ πιο έξυπνα. Η ανάγκη λοιπόν να συνδέσουμε διάφορες έξυπνες συσκευές στο αυτοκίνητο μας γίνεται όλο και μεγαλύτερη».

Η LG επεκτείνει το IoT στο χώρο του αυτοκινήτου, μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών Vehicle to Everything (V2X). Έχει ήδη διαθέσει στην αγορά λύσεις οι οποίες αναπαράγουν την οθόνη συσκευών Android και iOS στον πίνακα οργάνων του αυτοκινήτου. Η έξυπνη τεχνολογία διασύνδεσης smart car connectivity της LG μπορεί όχι μόνο να παραμετροποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, αλλά και να υποστηρίζει άλλες ανάλογες λύσεις, όπως το MirrorLink.

Προκειμένου να διευκολύνει τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν όλες αυτές τις τεχνολογίες, η LG υιοθετεί ανοικτά πρότυπα (open standards). Σύμφωνα με τον Dr. Ahn, «Συνεργαζόμαστε με το AllSeen Alliance, στο οποίο η LG είναι ιδρυτικό μέλος, με στόχο να καθιερώσουμε το AllJoyn, μια ανοικτή πλατφόρμα διασύνδεσης ψηφιακών συσκευών. Παράλληλα, η LG έχει σημαντική εμπλοκή στο έργο του oneM2M, τις παγκόσμιες προδιαγραφές για τις υπηρεσίες IoT, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί μια μεγάλη γκάμα τεχνολογιών διασύνδεσης μεταξύ gateways και συσκευών μέσω cloud, οι οποίες θα επιτρέπουν στα προϊόντα της LG να συνεργάζονται απρόσκοπτα με οποιαδήποτε συσκευή, οποιουδήποτε κατασκευαστή».

Οικοσύστημα

«Για να καταλάβουμε καλύτερα την πραγματική αξία του IoT, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό οικοσύστημα συνεργατών που μοιράζονται την ίδια νοοτροπία και το ίδιο όραμα με εμάς», σημείωσε ο Dr. Ahn. Η LG συνεργάζεται στενά με κορυφαίες εταιρείες παροχής υπηρεσιών για έξυπνα σπίτια (smart home services) και μέλη του οικοσυστήματος iControl OpenHome, με στόχο να διασφαλίσει ότι η πλούσια γκάμα των προϊόντων της θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί απρόσκοπτα σε διάφορα smart home services, όπως για παράδειγμα σε υπηρεσίες οικιακού αυτοματισμού ή υπηρεσίες ασφάλειας και προστασίας.

Την περασμένη χρονιά, η LG παρουσίασε την πλατφόρμα HomeChat, η οποία επιτρέπει τη χρήση απλών εντολών (Natural Language Processing – NLP) για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της λειτουργίας διαφόρων οικιακών συσκευών. Αυτή την εποχή, η LG συνεργάζεται με τη Nest Labs, με στόχο να κάνει το HomeChat συμβατό με τα προϊόντα Nest. Σύντομα, η πλατφόρμα HomeChatTM θα μπορεί επίσης να συνδέεται και με αυτοκίνητα. «Πριν φύγουμε από το σπίτι, θα λέμε πού θέλουμε να πάμε και ο προορισμός αυτός θα προστίθεται αυτόματα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου μας, ώστε να ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με ασφάλεια και σε μικρό χρόνο», συμπλήρωσε ο Dr. Ahn.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.