Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: Ξεκινούν τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα

Με νέες πρωτότυπες δράσεις για οικογένειες και σχολεία, ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ για τη σεζόν 2021-2022.

To Μουσείο Τηλεπικοινωνιών υποδέχεται φέτος το κοινό του είτε στο χώρο του Μουσείου[1], είτε μέσω διαδικτύου. Με κεντρικό μήνυμα «ΣΥΝΔΕΣΟΥ!» και θεματικές από το περιβάλλον, την κοινωνία και τη γιορτή, οι νέες εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες.

Smart
smart

Περιλαμβάνουν εικαστικά εργαστήρια, μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις, STEM εκπαίδευση, και ομαδικές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά:

  • Μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις για οικογένειες (από 4 ετών): «Τυπώματα με ποδήλατο», «Γίνε DJ στο Μουσείο», «Τηλέφωνα από πευκοβελόνες», «Μια μαριονέτα ταξιδεύει».
  • STEM δράσεις για σχολικές ομάδες και οικογένειες: «Ένας δορυφόρος προβλέπει τον καιρό» (Α’, Β΄, Γ’ Δημοτικού), «Τα ρομπότ ανακυκλώνουν» (Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) «Μηνύματα Μορς με οπτική ίνα» (Α΄Β΄ Γυμνασίου).
  • Εικαστικά εργαστήρια για δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας (μόνο διαδικτυακά): «Μουσικά Όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά» (Νήπια, Α΄,Β’,Γ΄ Δημοτικού), «Το Μουσείο στη βαλίτσα μας» (Δ’,Ε’,ΣΤ’ Δημοτικού).
  • Videos on Demand (για όλες τις ηλικίες), με μαγνητοσκοπημένες εκπαιδευτικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια και ψηφιακά παιχνίδια, τα οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν.

Ο σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών έχει γίνει με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού και εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για το πρόγραμμα των δράσεων, τη διαθεσιμότητα και να κάνουν online την κράτησή τους από το site του Μουσείου.

Ξεναγήσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Στόχος του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ είναι η διαφύλαξη και η διάδοση της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών, ως μέρους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

[1] Η είσοδος στους χώρους του Μουσείου θα επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και με υποχρεωτική κατά την είσοδο 1. για ενήλικες και ανηλίκους από 12 ετών και άνω επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αποτελέσματος του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στο χώρο. 2. Για ανηλίκους από 4 έως 11 ετών επίδειξη  δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.