Το πρώτο μπιφτέκι που δημιουργήθηκε σε εργαστήριο (video)

Καλή η τεχνολογία και οι επιστήμες γενικότερα, έχει βοηθήσει πολλούς τομείς της ζωής μας, ωστόσο υπάρχουν και τομείς που δε μπορώ να πω ότι συμφωνώ και πολύ με τη συμβολή της…

Προς τι αυτός ο πρόλογος και πού θέλω να καταλήξω;

Σήμερα στο Λονδίνο παρουσιάστηκε το πρώτο μπιφτέκι που φτιάχτηκε αποκλειστικά σε εργαστήριο, με βλαστοκύτταρα από τους μύες της αγελάδας!

Δείτε το βίντεο!

Το μπιφτέκι έψησε ο σεφ Ρίτσαρντ ΜακΓκάουαν και δοκίμασαν πρώτοι οι γευσιγνώστες Χάνι Ρούτζλερ και Τζος Σκόνγουολντ. Λίγο μετά τη δοκιμή δήλωσαν ότι η γεύση πλησιάζει σε αυτή του κρέατος, δεν είναι ωστόσο τόσο ζουμερό όσο το κανονικό μπιφτέκι, ενώ του λείπουν το πιπέρι και το αλάτι.

Πώς φτιάχνεται το συγκεκριμένο μπιφτέκι

  1. Παίρνουμε βλαστοκύτταρα από μύες αγελάδας
  2. Βυθίζουμε τα βλαστοκύτταρα σε ένα θρεπτικό μείγμα μέχρι να πολλαπλασιαστούν δημιουργώντας έναν κολλώδη ιστό με την περιεκτικότητα ενός μισομαγειρεμένου αυγού
  3. Ο μυς που προκύπτει δένεται με βέλκρο και τεντώνεται
  4. Προκύπτουν 3.000 λωρίδες κρέατος που ψιλοκόβεται με 200 κομμάτια από λίπος που παρασκευάστηκε στο εργαστήριο και έτοιμο το τεχνητό μπιφτέκι.

Μετά την παρασκευή τεχνητού μπιφτεκιού, ο επόμενος στόχος των επιστημόνων είναι να δημιουργήσουν αντίστοιχη μπριζόλα!

Θα δοκίμαζες ένα τέτοιο μπιφτέκι;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.