Τέλη Φεβρουαρίου ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία “Digital Lab for Manufacturing”, με έδρα το Σικάγο, θα λάβει χρηματοδότηση $70 εκατομμυρίων μέσα από μια συμφωνία συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η Siemens αναδείχθηκε αποκλειστικός προμηθευτής λογισμικού διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων και θα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Top Tier Partner στο Digital Lab.
Αυτή η επένδυση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ομπάμα να αναζωογονήσει τον βιομηχανικό κλάδο των ΗΠΑ, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και την καινοτομία.
Το κονδύλι των 70 εκατομμυρίων δολαρίων θα αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με δεσμεύσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων από το βιομηχανικό κλάδο, τον ακαδημαϊκό κόσμο, κυβερνητικούς οργανισμούς και κοινωνικούς εταίρους. Σαν αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί ένα Ινστιτούτο με κεφάλαια 320 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Digital Lab θα αποτελέσει το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, στον τομέα της Ψηφιακής Παραγωγής και της Σχεδιαστικής Καινοτομίας, εφαρμόζοντας τεχνολογίες αιχμής για να μειώσει το χρόνο και το κόστος της παραγωγικής διαδικασίας., να ενισχύσει τις δυνατότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΗΠΑ και να μειώσει το κόστος αγορών για το Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας.
Πρόσφατα, η Siemens παραχώρησε λογισμικό PLM αξίας 440 εκατομμυρίων δολαρίων στο State University του Youngstown, το οποίο θα βοηθήσει τους φοιτητές που συμμετέχουν στο “America Makes”, ένα κέντρο προώθησης της καινοτομίας στην βιομηχανία, με έδρα το Youngstown του Οχάιο. Αυτό το κέντρο είναι αφιερωμένο στην ενσωμάτωση της εκτύπωσης 3D στις βασικές παραγωγικές διαδικασίες των ΗΠΑ και πλέον θα προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα χρήσης του λογισμικού PLM σε τομείς όπως: ο σχεδιασμός στη ρομποτική, το computer-aided engineering και το additive manufacturing.
Με περισσότερους από 77.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί συνεργάτες του Digital Lab, το λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων (PLM) της Siemens χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της παγκόσμιας βιομηχανίας για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή μερικών από τα πιο εξελιγμένα προϊόντα του κόσμου σε μια μεγάλη ποικιλία κλάδων όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροναυπηγική, τα καταναλωτικά προϊόντα, οι ιατρικές συσκευές, η ναυπηγική βιομηχανία, τα είδη ένδυσης και ο μηχανικός εξοπλισμός. Το λογισμικό της Siemens και άλλες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε περιβάλλον παραγωγής στον κόσμο, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας.
Το Digital Lab θα έχει έδρα στο Σικάγο και θα διαθέτει ένα δίκτυο εταιρειών τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης, κατασκευαστών που σχετίζονται με την άμυνα και το εμπόριο, καθώς και ερευνητικών εγκαταστάσεων εντός των ΗΠΑ.