Η Thales, παγκόσμιος ηγέτης στην ψηφιακή ασφάλεια, είναι η πρώτη εταιρεία που επιτυγχάνει να εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο (επίπεδο 1) του διεθνούς προτύπου ασφαλείας «Κοινά Κριτήρια» (Common Criteria) για το mobile λογισμικό ταυτότητας. Το λογισμικό Gemalto Mobile ID έχει φανεί αδιαπέραστο στις πιο εξελιγμένες δοκιμές διείσδυσης στην ασφάλεια mobile εφαρμογών. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η Thales χρησιμοποιεί τις πιο καινοτόμες, επαναστατικές τεχνολογίες για να προστατεύσει τις λύσεις mobile ταυτότητας που παράγει.
Το χαρτοφυλάκιο της Thales στον τομέα των ψηφιακών ταυτοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει το «Mobile ID Smart App» και το «Digital ID Wallet», θα επωφεληθεί από την ίδια προσέγγιση, αυτή της ασφάλειας βάσει σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις που επιλέγουν τις λύσεις ψηφιακής ταυτότητας της Thales για τα συστήματα κινητής και ψηφιακής ταυτοποίησης, θα προσφέρουν στους κατοίκους και τους πολίτες τους το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και προστασίας από μια κλοπή ταυτότητας.
Οι πιστοποιήσεις «Κοινών Κριτηρίων» καθιστούν δυνατή μια αντικειμενική αξιολόγηση ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ένα συγκεκριμένο προϊόν ή σύστημα έχει επαρκή ισχύ απέναντι στις εκάστοτε απειλές. Δεν διαβεβαιώνει μόνο ότι η διαδικασία που ακολουθεί η Thales για την εξειδίκευση και την εφαρμογή μιας ασφαλούς λύσης έχει τηρηθεί αυστηρά, αλλά και ότι η λύση έχει φτάσει στο αναμενόμενο επίπεδο ασφάλειας για τελική χρήση.
Οι δοκιμές ασφαλείας στο λογισμικό mobile ταυτότητας της Gemalto πραγματοποιήθηκαν από το διεθνούς φήμης εργαστήριο δοκιμών «Brightsight» υπό την επίβλεψη του NSCIB (ολλανδικό σύστημα πιστοποίησης στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ολλανδίας.
Ο Youzec Kurp, SVP της Thales για τον τομέα Tαυτότητας & Βιομετρικών Λύσεων, δήλωσε:
«Με την επίτευξη αυτής της ανεξάρτητης και αναγνωρισμένης από την κυβέρνηση πιστοποίησης ασφαλείας, η Thales θέτει ένα νέο ορόσημο για την mobile λογισμικού ασφάλειας ταυτότητας. Οι ψηφιακές λύσεις ταυτότητας που βασίζονται σε κινητά έχουν ήδη ανατεθεί και αναπτυχθεί σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παρέχουν στους πολίτες τη δυνατότητα να συνδέονται με ασφάλεια σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες – δημόσιες και ιδιωτικές – διασφαλίζουν ταυτόχρονα την προστασία δεδομένων και ιδιωτικότητα».